Ontdekkingstocht door de historische hoofdstad van Curaçao – Willemstad

Blog Curacao

Willemstad – de charmante koloniale hoofdstad van Curaçao – is een van de spannendste steden in het Caribisch gebied. Bezoekers kunnen er van alles beleven, van historische architectuur en musea tot diners en winkels van wereldklasse. Willemstad wordt door een centraal kanaal verdeeld in twee districten, Punda en Otrabanda. Over het algemeen is Punda interessanter voor reizigers omdat de meest interessante historische bezienswaardigheden en winkelstraten aan deze kant van de hoofdstad liggen. Als u bijvoorbeeld de pastelkleurige koloniale huizen wilt zien waar Curaçao beroemd om is, dan is het Punda-gedeelte zeker de beste plek om uw tijd door te brengen. Aan de andere kant, Otrabanda – wat “andere kant” betekent – staat bekend als de moderne helft van de stad en de thuisbasis van een aantal spannende nieuwe ontwikkelingen. Ongeacht waar u uw tijd in Willemstad doorbrengt, u vindt er tal van bezienswaardigheden en activiteiten die elke reiziger kunnen boeien.

Een van de beste manieren om de hoofdstad van Curaçao te verkennen is per trolley. Elke dag vertrekken deze open wagentjes voor een 75 minuten durende rondrit door de stad, langs de meest fascinerende historische bezienswaardigheden. Groepen ontmoeten elkaar bij Fort Amsterdam, in het zicht van de pontonbrug van Koningin Emma, een van de belangrijkste technologische hoogstandjes van het eiland. Na een rondrit met de trolley door Willemstad kunnen toeristen over deze voetgangersbrug lopen die de delen Punda en Otrabanda van de stad met elkaar verbindt. Omdat de loopbrug boven op het drukste kanaal van de stad ligt, werd de brug uitgerust met een dieselmotor en ontworpen om meerdere keren per dag open te zwaaien, zodat cruiseschepen en commerciële vloten de bruisende haven kunnen binnenvaren.

Willemstad is een stad met een rijke koloniale geschiedenis en culturele tradities. De plaatselijke musea bieden een aantal van de meest boeiende bezienswaardigheden van het eiland. Een van de interessantste collecties is te vinden in het Museum Kura Hulanda, een van de grootste musea in het Caribisch gebied. De gerestaureerde koloniale pakhuizen van Kura Hulanda, waar het levenswerk van Dr. Jacob Gelt Dekker wordt tentoongesteld, staan vol met Afrikaanse artefacten en rariteiten. Omdat de Afrikaanse cultuur een belangrijke rol heeft gespeeld in de postkoloniale ontwikkeling van het Caribisch gebied, zijn er verschillende tentoonstellingen gewijd aan deze historische relatie. Het indrukwekkendste voorbeeld van deze geschiedenis is een reproductie op ware grootte van een koloniaal slavenschip, rechtstreeks gemodelleerd naar een schip dat van Ivoorkust naar het Caribisch gebied en de Amerika’s voer. Dit fascinerende museum in Otrabanda is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en biedt een unieke, informatieve ervaring voor het hele gezin.

Een andere goede plek om meer te leren over de geschiedenis van Curaçao en het Caribisch gebied is het Maritiem Museum. Het Maritiem Museum ligt in de pittoreske wijk Scharloo en beschrijft de geschiedenis van het eiland vanaf de aankomst van de eerste bewoners rond 600 v. Chr. tot heden. Met behulp van 40 permanente tentoonstellingen kunnen bezoekers de economische en culturele ontwikkeling van Curaçao chronologisch volgen. Naast antiquiteiten, artefacten en historische kaarten kunnen gasten ook een aantal videopresentaties bekijken met mondelinge verhalen van enkele van de meest kleurrijke persoonlijkheden van het eiland.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *