Curaçao viert Dag van de vlag

Blog Curacao

Curaçao viert de Dag van de Vlag als een nationale feestdag.

De lokale bevolking van het eiland Curaçao herdenkt de stichting van het eiland door de Spaanse zeevaarder Alonso de Ojeda in 1499.

Geschiedenis van de Curaçaose Dag van de Vlag
De Arawak-indianen waren de oorspronkelijke bewoners van Curaçao. De Spanjaarden waren de eerste Europeanen die het eiland zagen onder leiding van Alonso de Ojeda op deze dag in 1499. De inheemse bevolking werd geëxporteerd naar andere kolonies waar de Spanjaarden arbeiders nodig hadden. In 1634 bezetten de Nederlanders het eiland. De Nederlandse West-Indische Compagnie stichtte aan de oevers van een inham genaamd het ‘Schottegat’ de hoofdstad Willemstad. Kolonisten hadden Curaçao tot dan toe links laten liggen omdat er geen goud te vinden was. De natuurlijke haven van Willemstad bleek echter al snel een ideale plek voor handel te zijn.

Met de ontdekking van olie in 1914 veranderde het lot van het eiland drastisch. Royal Dutch Shell en de Nederlandse regering bouwden uitgebreide olieraffinaderijen, waardoor een overvloedige bron van werkgelegenheid ontstond voor de plaatselijke bevolking en een golf van immigratie uit de buurlanden op gang kwam. Ver weg van de sociale en burgerlijke onrust van het Zuid-Amerikaanse vasteland was Curaçao een ideale locatie voor de raffinaderij, maar toch dicht genoeg bij de olievelden van het Maracaibo Basin. De uitstekende natuurlijke haven bood uitstekende accommodatie voor grote olietankers. Het bedrijf bracht welvaart naar het eiland. Er kwamen grote woningbouwprojecten en Willemstad kon zijn eigen infrastructuur ontwikkelen.

Curaçao sloot zich na de Tweede Wereldoorlog aan bij de rest van het Caribisch gebied in een luide roep om onafhankelijkheid. In plaats daarvan kreeg het een status van autonomie als entiteit binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao werd samen met Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten bekend als de Nederlandse Antillen. Het bestuurlijk centrum bevindt zich in Willemstad, waar het tot op de dag van vandaag gevestigd is. Aruba scheidde zich later af van de andere vijf eilanden. Het koninkrijk heeft vandaag nog slechts drie partners: Nederland, de vijf eilanden van de Nederlandse Antillen, en Aruba.

De afgelopen jaren heeft het eiland zijn unieke geschiedenis en erfgoed benut om zijn toeristische industrie te ontwikkelen.

Tradities, gebruiken en activiteiten op de Dag van de Vlag
Elk jaar komt het eiland Curaçao tot leven met verschillende folkloristische activiteiten en culturele evenementen op de Dag van Curaçao.

Is het belangrijk om de feestdagen van een andere cultuur of een ander land te begrijpen? Voor elk bedrijf dat in een ander land werkt, uitbreidt of van plan is om in een ander land te gaan werken, is informatie over feestdagen van cruciaal belang. Weten wanneer bedrijven over de hele wereld gesloten zijn, bespaart geld, ergernis en tijd. A Global World overbrugt culturele en wereldcommunicatie tussen mensen over de hele wereld. Wanneer – waar – waarom – hoe – feestdagen worden gevierd is belangrijk voor het begrijpen en erkennen van andere culturen.

 

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *